A Review Of marka yönetimi

Her hedefin ve beklentilerin farklı olduğu bir sürecin yönetimi de farklı olabilmektedir. Peki bu süreci doğru yöneterek başarılı bir marka yaratmak için neler yapılabilir?

Belirlediğiniz marka konumuna sizi ulaştıran pazarlama çalışmaları sonrası, yürütülen çalışmaların analiz edilerek nasıl bir performans elde edildiğinin tespit edilmesi gereklidir. Marka performansını ölçümlemek amacıyla rakip markalar ile kendinizi kıyaslayarak işe koyulabilirsiniz.

Fark yaratmak ve özgün olmak, tüketici ve müşteri gözünde sizi öne çıkarır. Tüketici sizing şu soruyu soracaktır: "Seni farklı kılan ne?"

Bu kapsamda markaların kampanya çalışmalarının işleyişini kavramaya ve her türlü kurumsal iletişim çalışmalarını anlamaya propertyımcı olmaktır.

Bu yönetim sürecinin başarıya ulaşarak marka olma sürecinin tamamlanması ise yürütülen çalışmaların sonlandırılmasını gerektiren anlamı taşımamaktadır. Küresel çapta pek çAlright markanın halen ulaştıkları marka değerini korumak için dijital ve geleneksel medya üzerinden yürüttüğü pazarlama faaliyetleri, PR çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri; marka yönetimi sürecinin aralıksız olarak ve her safhada geliştirilerek sürdürülmesi gerektiğini göstermektedir.

Kriz yönetimi stratejileri markanın kriz anında itibarını korumak ve kriz sonrasında markayı yeniden inşa etmek için kullanılır.

Marka yaratma advertisementımlarından biri de sosyal medyayı etkin kullanabilmektir. En az bir sosyal medya mecrasında etkileşim sağlamak ve içerik yoluyla hedef kitleye ulaşabilmek için sosyal medya araçlarına aşina olmalısınız.

Kazanılan bir marka değerini oluşturmak kadar korumak da önemlidir. Mevcut müşterilerinizi elinizde tutmaya ve onlara verdiğiniz sözü tuttuğunuzu göstermeye yarayan marka imajı koruma çalışmaları, marka imajınızı daha ilerilere taşımak ve daha yüksek kar marjları ile satış yapabilmek için de gereklidir.

Marka yönetimi nelerdir sorusu, geçmişte ve günümüzde dijitalleşmenin sayesinde beraber değişime ve dönüşmeye devam etmektedir. Markanın bir mevcudiyet olarak kabul edilmesinin sonucunda; markanın ve markaya has müşterilere sunmuş olduğu değerlerin yönetimi de ayrı bir ihtisas alanının gerekliliğinin anlaşılması kararı ortaya çıkmasıyla birlikte marka yönetimi sorularının marka yönetimi eğitimi ortaya çıkışı birlikte gelmiştir.

Bu nedenle, marka yönetimi sürecinde hedef kitle analizi, pazar araştırması ve segmentasyon gibi araçlar kullanılır.

Eğitimin sonunda gerçekleştirilen sınavda başarı sağlayan katılımcılar state of mind Institute onaylı “Uzmanlık Sertifikası” almaya hak kazanacaktır.

Daha fazla bilgi almak ve merak ettiklerinizi sormak için iletişim bölümünden veya canlı sohbetten bize her zaman ulaşabilirsiniz.

Marka yaratmanın Ries’e göre 22 farklı kuralı vardır. Güçlü bir pazarlama systemı ile güçlü bir marka inşası, Ries’e göre büyük ilişki içindedir. Sıralanan 22 kuralın tanıtım ve reklam olmak üzere iki kuralı, pazarlamanın marka yönetimindeki önemini göz önüne getirmektedir. Markanın hızla pazara dahil olması ve kabulü, ürün veya hizmetlerin tüketicide göreceği karşılık, müşteri ile ilişkilerin markaya yansıyacak sonuçları ve marka bilinirliğinin artworkırılması gibi etkiler pazarlama faaliyetleri ile ölçümlenebilir.

To browse Academia.edu and the wider Net speedier and even more securely, remember to take a couple seconds to up grade your browser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *